Köp bästa löpbandet i dag!

Promenadband & gåband

Promenadband eller gåband som det också kallas är ett mycket bra alternativ till att använda sig av löpband för sin konditionsträning. Skillnaden mellan löpband och promenadband är främst storleken på bandet, samt vilken hastighet man kan springa/gå i. Löpband brukar vara ca 50 x 150 cm stora. Promenadband eller gåband är vanligtvis ca 36 x 100 cm.

Promenadband är ett av de enklaste sätten att bränna kalorier och komma i form. Du bränner mycket kalorier, samtidigt som träningen på ett gåband är skonsam mot din kropp. Att promenera kan också vara mycket avstressande och passar för alla oavsett vilken grundkondition man har.


Om du tycker att gåband verkar vara något för dig, läs då igenom våra 5 tips för att få ut så mycket som möjligt av träningen:

1) Få med överkroppen i träningen genom att pendla med armarna fram och tillbaka (på samma sätt som om du skulle springa utomhus). För att öka belastningen kan du hålla lättare hantlar i händerna medan du går på träningsbandet.

2) Träna med olika lutning i intervaller. Att öka lutningen på promenadbandet är ett av de snabbaste sätten att drastiskt öka din kaloriförbränning. Prova på att var 5:e till 10:e minut köra mellan 30-60 sekunder med högre lutning på bandet.

3) Öka frekvensen (antal steg) och inte din steglängd. Detta ökar din hastighet, vilket innebär längre distans och att fler kalorier förbränns.

4) Investera i ett par bra promenadskor. Att använda sig av ”fel” skor kan i längden skada knän, höfter, leder och rygg. För att vara säker på att kunna träna så ofta du vill, rekommenderar vi att du ser till att du använder skor som är anpassade efter din vikt och för hur du går/springer.

5) Ta god tid på dig för att värma upp och stretcha för att undvika skador. Att gå är ett av de bästa sätten att träna för att stressa av och ge hög fettförbränning på lång sikt.

Om du följer dessa 5 tips kommer detta definitivt att öka chanserna till att du kommer lyckas uppnå dina mål med träningen.