Köp bästa löpbandet i dag!

Köpguide Löpband

Hur hittar du det bästa löpbandet för dig? Vårt råd är att du låter dina behov och målsättningen med din träning styra ditt val av löpband.


Nedan följer ett antal konkreta tips inför ditt val:

1) Gå in på olika sportbutiker på nätet och undersök vilka märken och modeller som finns tillgängliga. Undersök vilken service butikerna tillhandahåller, hur ser fraktpriserna ut? Hur långa är garantitiderna?

2) Läs löpbandstester och kundrecensioner för att se vilka betyg de olika träningsbanden fått.

3) Ta fram en lista över de krav och funktioner du förväntar dig att ditt löpband bör ha. Här tar du med allt ifrån hur snabbt motorn kan gå till hur stort löpbandet ska/bör vara.

4) När du hittat ett antal modeller som ser intressenta ut, kan det vara bra att kontrollera att löpbandet får rum där avser du träna med det. Med en ihopfällbar modell kan du vara mer flexibel i din placering av bandet. Det kan också vara bra att fundera på var du ska ställa löpbandet mellan träningstillfällena.

5) Vill du ha ett band med motor är det bra om denna är relativt tyst. Annars kan det vara jobbigt i längden med ett högt motorljud, särskilt om du vill kunna ha ditt promenadband i vardagsrummet och inte vill störa din familj.

6) Storleken på löpbandet är viktig. För att kunna springa avslappnat bör du kunna ta ut ditt steg ordentligt. Vanliga löpband brukar vara  ca 50 x 150 cm stora. Promenadband eller gåband som de även kallas brukar var ca 36 x 100 cm.

7) Det är också viktigt att kontrollera stötdämpningen, så att du inte får ont i knön eller rygg. En Hur stötdämpningen bör vara påverkas av din vikt. Är du lätt behöver du ett mjukare band och vice versa.


Tänk på att ett eget löpband kan vara en relativt billig investering i ditt framtida välbefinnande.